Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Europskom domu Zagreb održana je konferencija za tisak povodom predstojećeg svečanog otvorenja kolektivne izložbe likovnih umjetnika hrvatskog podrijetla koji žive u Austriji, pod nazivom „Austrijska veza“

U petak, 16. svibnja 2008. godine, u Europskom domu Zagreb održana je konferencija za tisak povodom predstojećeg svečanog otvorenja kolektivne izložbe likovnih umjetnika hrvatskog podrijetla koji žive u Austriji, pod nazivom „Austrijska veza“.

U ime Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, suorganizatora i pokrovitelja izložbe, na konferenciji za tisak nazočnima se obratila pomoćnica ministra u Upravi za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo Mirjana Bohanec Vidović.

Izvijestivši o svečanom otvorenju izložbe „Austrijska veza“, koje će se održati u ponedjeljak, 19. svibnja 2008. godine, u 19.00 sati u Galeriji Vladimir Filakovac u Narodnom sveučilištu Dubrava (Dubrava 51a), pomoćnica ministra Bohanec Vidović kazala je kako Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske ovim projektom nastoji doprinijeti jačanju mostova između hrvatskog iseljeništva i domovine, te promicati kulturne odnose dviju prijateljskih država, Republike Hrvatske i Republike Austrije, koja je također zemlja pokrovitelj.

Šest umjetnika hrvatskog podrijetla, Vladimir Bedeniković, Edit Glavurtić, Herman Hemetek, Veronika Kokalj, Erich Novoszel i Dragutin Šantek, javnosti će predstaviti svojih ukupno 66 radova koji će dijelom biti izloženi u auli Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Europskom domu Zagreb te Austrijskom kulturnom forumu Zagreb, dok će većina djela biti izložena u Galeriji Vladimir Filakovac, do 4. lipnja 2008. godine.

U ostvarenju ovog projekta, u vidu pokroviteljstva, sudjelovali su i Narodno sveučilište Dubrava, Austrijski kulturni forum, Veleposlanstvo Republike Austrije u Zagrebu te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, dok su partneri u projektu bili Europski dom Zagreb i Hrvatsko-austrijsko društvo.



Priopćenja