Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Željko Kuprešak primio u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ericha Pirchera

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Željko Kuprešak primio je u srijedu, 14. svibnja 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ericha Pirchera

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Željko Kuprešak primio je u srijedu, 14. svibnja 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ericha Pirchera.

Državni tajnik Kuprešak izrazio je dobrodošlicu novoimenovanom veleposlaniku Švicarske Konfederacije Pircheru, istaknuvši dobre odnose između dvaju zemalja, bez otvorenih pitanja. Sugovornici su istaknuli potrebu daljnjeg unapređenja bilateralnih odnosa, te se složili kako prostor za njihovo daljnje intenziviranje postoji posebice u području gospodarstva.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji na multilateralnom planu, o europskoj politici Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije, te situaciji u regiji jugoistočne Europe. Državni tajnik Kuprešak informirao je švicarskog veleposlanika Pirchera i o trenutnom stanju pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom.



Priopćenja