Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković prisustvovao je programu civilno-vojne vježbe PSI Adriatic Shield 08 njezinog središnjeg dana, u Luci Rijeka

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković prisustvovao je programu civilno-vojne vježbe PSI Adriatic Shield 08 njezinog središnjeg dana u utorak, 13. svibnja 2008. godine, u Luci Rijeka uz nazočnost stotinjak diplomatskih i vojnih predstavnika akreditiranih u Republici Hrvatskoj

Ministar Jandroković je nakon pokaznog dijela izrazio zadovoljstvo vježbom kazavši kako se njome dokazuje spremnost hrvatskih tijela da se suoče s globalnim prijetnjama te da sudjeluju u sprječavanju širenja oružja za masovno uništenje, u cilju zaštite sigurnosti hrvatskih građana i doprinosa svjetskoj i regionalnoj sigurnosti.

Također, ministar Jandroković je izrazio zadovoljstvo koordinacijom hrvatskih nadležnih institucija te suradnjom s međunarodnim partnerima u organizaciji vježbe, SAD-om i Poljskom, ali jednako tako i s drugim jadranskim zemljama koje sudjeluju u vježbi - Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Italijom i Slovenijom.

Civilno-vojna vježba PSI Adriatic Shield 08 održava se u Rijeci i Opatiji od 12.-14. svibnja u okviru djelovanja Republike Hrvatske u inicijativi i politici sprečavanja širenja oružja za masovno uništenje, te opreme, tehnologije i materijala vezanih uz to oružje (PSI - Proliferation Security Initiative).



Priopćenja