Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za europske integracije Željko Kuprešak sudjelovao je na 118. sastanku Odbora ministara Vijeća Europe

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Željko Kuprešak sudjelovao je na 118. sastanku Odbora ministara Vijeća Europe, u srijedu, 7. svibnja 2008. godine u Strasbourgu

Na sjednici posvećenoj doprinosu Vijeća Europe zajedničkoj stabilnosti i sigurnosti u Europi, ministri vanjskih poslova zemalja članica razmatrali su prioritete rada Vijeća Europe, uključujući u području konsolidacije europskog sustava zaštite ljudskih prava, odnosa Vijeća Europe i Europske Unije, te jačanja demokracije, dobrog upravljanja i vladavine prava u državama članicama.

Državni tajnik Kuprešak na sastanku je podsjetio na značajnu ulogu Vijeća Europa u demokratizaciji država Jugoistočne Europe, te je istaknuo kako Vijeće Europe svoje djelovanje treba fokusirati na područja u kojima ima posebnu stručnost što uključuje ljudska prava, demokraciju i vladavinu prava. Također, založio se za nastavak rada na boljoj učinkovitosti europskog sustava zaštite ljudskih prava.



Priopćenja