Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija primio je veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj Umura Apaydina

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija primio je u petak, 2. svibnja 2008. godine, veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj Umura Apaydina koji mu je tom prigodom uručio preslike vjerodajnica

Ministar Jandroković izrazio je dobrodošlicu novoimenovanom veleposlaniku Republike Turske Apaydinu, istaknuvši odlične odnose dviju zemalja. Pritom je zahvalio na potpori koju Turska pruža Hrvatskoj za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu i izvijestio veleposlanika Apaydina o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Veleposlanik Apaydin je i čestitao Hrvatskoj na dobivenoj pozivnici za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu te istaknuo napredak koji je Hrvatska ostvarila u procesu pregovora s Europskom unijom.

Iskazan je obostrani interes za daljnjim unapređivanjem postojećih odličnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Turske.



Priopćenja