Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković uputio je pismo glavnom tajniku NATO-a Jaapu de Hoop Schefferu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković uputio je pismo glavnom tajniku NATO-a Jaapu de Hoop Schefferu kojim ga je izvijestio da je Republika Hrvatska prihvatila poziv na otpočinjanje pristupnih razgovora o članstvu u Sjevernoatlantskom savezu

U pismu se napominje kako je članstvo u NATO-u jedan od temeljnih prioriteta hrvatske vanjske politike te da Hrvatska već postupa kao da je članica Saveza. Doprinos Republike Hrvatske NATO misijama prepoznat je i cijenjen, a to isto vrijedi i za naše napore u provedbi reformi i prihvaćanju NATO standarda, stoji u pismu ministra Jandrokovića.

„Uvjeren sam kako će pristupni razgovori potvrditi spremnost i sposobnost moje zemlje da preuzme političku i vojnu odgovornost temeljem Sjevernoatlantskog ugovora i Studije o proširenju NATO-a“, kazao je u pismu glavnom tajniku NATO-a ministar Jandroković.

Na kraju je izraženo uvjerenje u uspješan završetak pristupnih razgovora o hrvatskom članstvu u NATO-u i procesa ratifikacije u parlamentima država članica.



Priopćenja