Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanica Kolinda Grabar-Kitarović predala je vjerodajnice predsjedniku SAD-a Georgeu W. Bushu

Veleposlanica Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama Kolinda Grabar-Kitarović predala je u srijedu, 9. travnja 2008. godine vjerodajnice predsjedniku SAD-a Georgeu W. Bushu

Veleposlanica Grabar-Kitarović izrazila je zadovoljstvo značajem strateškog partnerstva između dviju zemalja te je naglasila važnost nedavnog posjeta američkog predsjednika Hrvatskoj, kao i potporu američke administracije za dobivanje pozivnice za članstvo Republike Hrvatske u NATO-u na prošlotjednom summitu Saveza u Bukureštu.

Predsjednik Bush vrlo je pozitivno ocijenio razvoj bilateralnih odnosa, istaknuvši kako je Hrvatska važan strateški partner SAD-a i buduća saveznica u NATO-u. Predsjednik Bush istaknuo je također kako je Hrvatska primjer jugoistoka Europe po pitanju sveobuhvatnih reformi koje je hrvatska Vlada do sada poduzela na putu prema euroatlantskim integracijama. Pohvalio je hrvatsku suradnju u međunarodnim mirovnim operacijama, operacijama za stabilnost, kao i sudjelovanje u antiterorističkoj koaliciji. Predsjednik Bush izrazio je uvjerenje u daljnji nastavak izvrsne suradnje s Hrvatskom tijekom njezinog mandata u Vijeću sigurnosti UN-a.

Predsjednik Bush je ujedno izrazio zahvalnost Predsjedniku Stjepanu Mesiću i predsjedniku Vlade RH dr. Ivi Sanaderu, kao i hrvatskim građanima na toploj dobrodošlici tijekom njegovog nedavnog posjeta Hrvatskoj.



Priopćenja