Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. Željko Kuprešak primio je državnog podtajnika za vanjske ekonomske odnose Ministarstva vanjskih poslova Republike Finske Pekku Huhtaniemija

Državni tajnik za europske integracije mr. Željko Kuprešak primio je u ponedjeljak, 7. travnja 2008. godine, državnog podtajnika za vanjske ekonomske odnose Ministarstva vanjskih poslova Republike Finske Pekku Huhtaniemija

Prilikom susreta obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima u kojima nema otvorenih pitanja. Sugovornici su se složili kako je u 2007. godini postignut značajan pomak u razvoju bilateralnih odnosa te je izražena obostrana spremnost za razvojem gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje. U pogledu gospodarskih odnosa napomenuto je da se posljednjih godina bilježe značajni pozitivni pokazatelji.

S hrvatske je strane iskazana zahvalnost za finsku potporu u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, posebno u vrijeme finskog predsjedanja.

Na sastanku je također razmotren razvoj prilika u jugoistočnoj Europi te su razmijenjena mišljenja o aktualnom stanju.

Dio razgovora odnosio se na uloge dvaju zemalja u multilateralnim okvirima. S hrvatske je strane predstavljeno djelovanje u Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS), dok su s finske strane predstavljeni prioriteti predsjedanja tom organizacijom.



Priopćenja