Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush doputovao je u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država George W. Bush doputovao je u petak, 4. travnja 2008. godine, u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj

Predsjednika Busha, njegovu suprugu Lauru i državnu tajnicu Condoleezzu Rice u zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su ministar vanjskih poslova i europskih integracija RH Gordan Jandroković, savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Saša Perković, državna tajnica za politička pitanja u MVPEI-u gđa Bianca Matković i veleposlanik SAD-a u Zagrebu Robert Bradtke.

Predsjednik Bush i američko izaslanstvo u Zagreb su doputovali iz Bukurešta, gdje je dan ranije Hrvatska dobila pozivnicu za članstvo u NATO-u.

Predsjednik Bush sastat će se danas s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem, koji će mu biti domaćin na svečanoj večeri na kojoj će sudjelovati pripadnici akademske zajednice, političkog života, gospodarstva, kulture i sporta.

Dan poslije, u subotu, 5. travnja 2008. godine, predsjednik SAD-a George W. Bush sastat će se s predsjednikom Vlade dr. Ivom Sanaderom i drugim članovima Vlade u Banskim dvorima. Predsjednik Bush potom će se na Trgu svetog Marka obratiti hrvatskim građanima.

Isti dan predviđen je i sastanak predsjednika Busha sa čelnicima Hrvatske, Makedonije i Albanije.

Posjet predsjednika Busha Hrvatskoj prati više od 700 akreditiranih novinara, od kojih preko 200 inozemnih.



Priopćenja