Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković sudjelovao je u predstavljanju publikacije NATO LEKSIKON

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u petak, 28. ožujka 2008. godine, u predstavljanju publikacije NATO LEKSIKON autora Aleksandra Lakovića i Kristine Stojan, koje se održalo u Preporodnoj dvorani Narodnog Doma u Zagrebu

Obraćajući se nazočnima ministar Jandroković izjavio je kako je osobito važno informiranje hrvatske javnosti i njezino što bolje upoznavanje s različitim aspektima NATO-a, kao i prednostima te odgovornostima koje proizlaze iz članstva u Savezu. „Najširi dijalog s građanima naša je trajna obveza, a sustavne aktivnosti koje smo provodili i provodimo na planu aktivnosti odnosa s javnošću daju rezultate te prema posljednjem istraživanju potpora naših građana članstvu u NATO-u iznosi iznad 60 posto“, dodao je ministar Jandroković.

Ministar Jandroković, uputivši iskrene čestitke autorima na ostvarenom publicističkom doprinosu, ocijenio je kako je vrijednost ovog izdanja i u tome što će NATO-Leksikon biti važan izvor informacija kako za stručnu tako i za širu javnost, i nakon našeg ulaska u Sjevernoatlantski savez te je time i izuzetno značajan i koristan rad.

Objavljivanje ovog leksikona dolazi u trenutku kada se Hrvatska nalazi pred dobivanjem pozivnice za članstvo u NATO-u i predstavlja dodatnu aktivnost u informiranju i daljnjem jačanju dijaloga s javnošću oko pitanja vezanih za hrvatsko pristupanje NATO savezu kao temeljnom vanjskopolitičkom prioritetu Republike Hrvatske.

Na predstavljaju su se uz autore obratili i ministar obrane RH Branko Vukelić te kao recenzent prof. dr. Vlatko Cvrtila, savjetnik Predsjednika RH i profesor na Fakultetu političkih znanosti. Izlaganje o provedbi komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o NATO-u održao je veleposlanik Republike Hrvatske pri NATO savezu Davor Božinović.



Priopćenja