Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je ministricu vanjskih poslova Kneževine Andore Meritxell Mateu Pi

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 18. ožujka 2008. godine, ministricu vanjskih poslova Kneževine Andore Meritxell Mateu Pi koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

U razgovoru je obostrano izraženo zadovoljstvo susretom kojim je potvrđena stalna prijateljska suradnja. Ministri su razgovarali o bilateralnim odnosima za koje je potvrđeno da su izvanredni i bez otvorenih pitanja. Obostrano je iskazana želja za njihov daljnji razvoj na svim područjima, posebno na gospodarskom planu. U tom je smislu uzajamno izražen interes za uspostavu izravne suradnje među gospodarskim komorama i za međusobnim posjetima gospodarskih delegacija. Osobito je razmotrena suradnja u sektoru turizma te u drugim područjima od zajedničkog interesa.

Ministar Jandroković izvijestio je ministricu o dosadašnjim hrvatskim postignućima u procesu ostvarenja punopravnog članstva u Europskoj uniji i NATO savezu.

Bilo je riječi i o odnosima dvije zemlje u multilateralnim okvirima oko čega je iskazan interes da se dodatno unaprijedi suradnja u međunarodnim organizacijama kao što su UN, Vijeće Europe te OESS.

Razmijenjena su mišljenja o pojedinim aktualnim pitanjima i razvoju prilika u jugoistočnoj Europi.



Priopćenja