Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković boravi u radnom posjetu Francuskoj Republici gdje se susreo s ministrom vanjskih i europskih poslova Bernardom Kouchnerom i savjetnikom predsjednika Sarkozyja za vanjsku poslove Jean-Davidom Levitteom

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković boravi u radnom posjetu Francuskoj Republici gdje se u srijedu, 5. ožujka 2008. godine, susreo s ministrom vanjskih i europskih poslova Bernardom Kouchnerom i savjetnikom predsjednika Sarkozyja za vanjsku poslove Jean-Davidom Levitteom

U razgovoru ministra Jandrokovića s ministrom Kouchnerom izraženo je zadovoljstvo kvalitetom bilateralnih odnosa i njihovim kontinuiranim unapređenjem u političkom i gospodarskom pogledu. Ministar Jandroković izvijestio je o naporima Republike Hrvatske u vezi s ubrzavanjem procesa pristupnih pregovora s Europskom unijom. Zahvalio je Francuskoj na dosadašnjoj potpori te izrazio očekivanja za ostvarivanje dodatnog napretka tijekom predstojećeg francuskog Predsjedavanja Europskom unijom.

Ministar Kouchner je ponovio čvrstu potporu Francuske ostvarivanju članstva Hrvatske u Europskoj uniji te najavio aktivan angažman budućeg francuskog Predsjedništva u tom smislu. Ministar Kouchner potvrdio je čvrstu podršku Francuske upućivanju pozivnice Republici Hrvatskoj za članstvo u NATO-u na travanjskom Sastanku na vrhu u Bukureštu.

Razmijenjena su mišljenja o situaciji u regiji jugoistočne Europe te je naglašena važnost očuvanja stabilnosti u regiji kao i njezina jasna europska perspektiva.

Također, u svjetlu intenzivnih kontakata na političkoj razini, najavljen je skori posjet predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera Francuskoj Republici.

Ministar Jandroković sutra će se susresti s predsjednicima Odbora za europske poslove u Nacionalnoj skupštini i Senatu Pierreom Lequillerom i Hubertom Haenelom.



Priopćenja