Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. Željko Kuprešak primio je u posjet zamjenicu ministra vanjskih poslova Republike Bugarske Evgeniju Koldanovu

Državni tajnik za europske integracije mr. Željko Kuprešak primio je u petak, 29. veljače 2008. godine u posjet zamjenicu ministra vanjskih poslova Republike Bugarske Evgeniju Koldanovu

Prilikom susreta obostrano je izraženo zadovoljstvo bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Republike Bugarske koji su ocijenjeni vrlo dobrim i prijateljskim, bez otvorenih pitanja. Državni tajnik Kuprešak i zamjenica ministra Koldanova razgovarali su i o aktualnoj situaciji u regiji te od približavanju Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama.

U tom pogledu, državni tajnik Kuprešak je izvijestio o tijeku pristupnih pregovora o punopravnom članstvu u EU te je zahvalio na potpori koju Republika Bugarska pruža Republici Hrvatskoj na putu u EU i NATO. Naglasio je kako Republika Hrvatska iznimno cijeni potporu Republike Bugarske, kao i spremnost za prenošenjem vlastitih iskustava u tim procesima.

Državni tajnik Kuprešak i zamjenica ministra Koldanova su razgovarali i o gospodarskoj suradnji te utvrdili kako područje gospodarskih odnosa i trgovinske razmjene još uvijek prepoznaje prostor za daljnja poboljšanja.



Priopćenja