Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) u Sofiji sastali su se ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Repu

Na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) u četvrtak, 28. veljače 2008. godine, u Sofiji sastali su se ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković i ministar vanjskih poslova Republike Srbije Vuk Jeremić

U kraćem i vrlo otvorenom razgovoru ministri su iznijeli svoja viđenja o situaciji u regiji posebice s osvrtom na stanje nakon Deklaracije o proglašenju nezavisnosti Kosova.

Unatoč postojećim razlikama obostrano je zaključeno da regionalna suradnja među zemljama jugoistočne Europe nema alternative te da će obje strane uložiti maksimalni napor u očuvanju sigurnosti u regiji i njenoj daljnjoj stabilizaciji.

Ministar Jandroković izrazio je zabrinutost povodom nedavnih napada na hrvatsko veleposlanstvo u Beogradu, a ministar Jeremić je ponovio izraze žaljenja kao i obećanje da će se založiti za brzo pronalaženje i kažnjavanje počinitelja.

Razgovaralo se također o daljnjoj bilateralnoj suradnji te modalitetima nastavka rješavanja otvorenih pitanja.



Priopćenja