Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se u s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Moldove Andreiom Stratanom

Nakon sastanka s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Bugarske Ivailom Kalfinom, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sastao se u srijedu, 27. veljače 2008. godine, s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Moldove Andreiom Stratanom na marginama Sastanka ministara vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj europi (SEECP) koji se održava u Sofiji

Ministri su sagledali sveukupne bilateralne odnose, za koje je obostrano iznijeto da su dobri i bez otvorenih pitanja. Izražena je također uzajamna želja za njihovim daljnjim jačanjem i produbljivanjem suradnje na svim razinama, te su se ministri suglasili oko potrebe daljnjeg unapređenja gospodarskih odnosa.

Također je razmotrena suradnja između dvije zemlje u multilateralnim okvirima osobito u Ujedinjenim narodima i kroz platformu nove CEFTA-e čiji je Republika Hrvatska bila inicijator.

Razmijenjena su mišljenja u pogledu aktualnog stanja u području jugoistočne Europe, pri čemu je ministar Jandroković istaknuo kako je jedan od trajnih prioriteta hrvatske vanjske politike suradnja među državama u regiji. Dodao je kako Hrvatska želi razvijati bliske i sveobuhvatne odnose s državama u ovom dijelu Europe te poticati regionalnu suradnju, i time imati konstruktivnu ulogu u daljnjoj stabilizaciji područja.



Priopćenja