Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica gđa Bianca Matković primila je u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Mihaila Konarovskog

Državna tajnica za politička pitanja gđa Bianca Matković primila je u srijedu, 27. veljače 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Mihaila Konarovskog

Prilikom nastupnog posjeta veleposlanika Konarovskog državnoj tajnici Matković, obostrano je izraženo zadovoljstvo visokom razinom bilateralnih odnosa te perspektivom njihovog daljnjeg intenziviranja.

Sugovornici su izrazili spremnost obje strane za produbljivanjem gospodarskih veza te jačanjem suradnje na području energetike i turizma.

Razmijenjena su mišljenja o aktualnom stanju u jugoistočnoj Europi, a državna tajnica Matković naglasila je kako Republika Hrvatska, kao pouzdan član međunarodne zajednice, želi biti konstruktivan partner zemljama regije s ciljem daljnjeg nastavka procesa stabilizacije, reformi i demokratizacije područja, kao i približavanja euroatlantskim integracijama.

U kontekstu ključnih izazova globalne sigurnosti, razgovaralo se i o suradnji Republike Hrvatske i Ruske Federacije u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, te održavanju učestalih konzultacija.



Priopćenja