Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanicu Australije Tracy Reid

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 19. veljače 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Tracy Reid

Prilikom susreta izraženo je zadovoljstvo jačanjem bilateralnih odnosa te međusobnom potporom i suradnjom na multilateralnom planu, posebice imajući u vidu članstvo Hrvatske u Vijeću sigurnosti UN-a. Također je istaknuta potreba za intenziviranjem gospodarske suradnje. Sugovornici su se složili s činjenicom da je jedna od glavnih poveznica dviju zemalja brojna i aktivna hrvatska iseljenička zajednica u Australiji.

Ministar Jandroković ponovio je hrvatsko očekivanje da Australija razmotri postupak izdavanja viza za hrvatske građane uzimajući u obzir vrlo dobre odnose dviju zemalja i ostvareni napredak Republike Hrvatske na putu prema punopravnom članstvu u Europsku uniju i NATO.

Ministar Jandroković i veleposlanica Reid razmijenili su mišljenja o stanju u regiji, u svjetlu proglašenja neovisnosti Kosova.



Priopćenja