Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Konzul gerant u Generalnom konzulatu RH u Subotici, Ljerka Alajbeg, posjetila je zajednicu za pomoć ovisnicima

Konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Republici Srbiji, Ljerka Alajbeg, posjetila je u četvrtak, 14. veljače 2008. godine, zajednicu za pomoć ovisnicima "Hosana" te uručila darove Generalnog konzulata RH u znak potpore njihovoj borbi protiv ovisnosti

Desetoro mladih iz Republike Hrvatske, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije smješteno je u Udruzi "Hosana", afiliranom društvu Međugorske zajednice "Milosrdnog oca". Udruga, utemeljena na radu i molitvi njezinih štićenika, nastala je na inicijativu velečasnog dr. Marinka Stantića te predstavlja prvu katoličku zajednicu za pomoć ovisnicima u Republici Srbiji.

Uručivši darove Generalnog konzulata porijeklom iz Hrvatske, konzul gerant Ljerka Alajbeg zadržala se u kraćem razgovoru sa štićenicima Udruge te im poželjela uspješan nastavak njihove borbe protiv ovisnosti. Također, izrazila je nadu i u daljnje pronalaženje donacija nužnih, kako za ideju buduće prodaje poljoprivrednih proizvoda i sakralnih predmeta izrađenih od strane štićenika, tako i za sam opstanak Udruge „Hosana“.



Priopćenja