Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sastao se u petak, 15. veljače 2008. godine, s predsjednikom Parlamenta Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke W. J. M. Lokubandara.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordan Jandroković sastao se u petak, 15. veljače 2008. godine, s predsjednikom Parlamenta Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke W. J. M. Lokubandara

Ministar Jandroković upoznao je sugovornika s vanjskopolitičkim prioritetima Republike Hrvatske izvijestivši ga o pristupanju Europskoj uniji i NATO savezu te s ulogom Republike Hrvatske kao nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a.

Obostrano su potvrđeni dobri odnosi dviju zemalja koji se između ostaloga ogledaju i u razmijeni posjeta visokih državnih dužnosnika. Razmotren je postojeći ugovorni okvir između dvije zemlje u duhu uzajamno izražene želje za jačanjem sveukupnih odnosa, a posebice u području gospodarstva. Pritom su razmijenjena mišljenja o mogućnostima daljnjeg intenziviranja suradnje u konkretnim gospodarskim granama.

Konstatirano je kako dvije zemlje sadržajno surađuju i održavaju vrlo dobre odnose u multilateralnim okvirima, osobito u UN-u, oko čega je iskazana želja za njihovim daljnjim unapređenjem.



Priopćenja