Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Mihaila Konarovskog

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u ponedjeljak, 4. veljače 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Mihaila Konarovskog

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo visokom razinom bilateralnih odnosa dviju zemalja i izgledima njihovog daljnjeg intenziviranja.

Razmijenjena su mišljenja o aktualnim pitanjima bilateralnih odnosa te je razmotren razvoj događaja u jugoistočnoj Europi gdje Hrvatska, kao pouzdan partner međunarodne zajednice, predstavlja dobar primjer i pruža pomoć zemljama regije svojim iskustvom u procesima reformi, demokratizacije i euroatlantskih integracija.

U kontekstu ključnih izazova globalne sigurnosti, razgovaralo se i o suradnji Republike Hrvatske i Ruske Federacije na multilateralnim forumima. Sugovornici su se složili da će se i nadalje zalagati za intenziviranje i produbljivanje gospodarskih veza te suradnje na području energetike između dviju zemalja.



Priopćenja