Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Mirko Galić predao izvornike vjerodajnica Knezu Albertu II. od Monaka

Veleposlanik Republike Hrvatske Mirko Galić predao je u četvrtak, 6. prosinca 2007. godine izvornike vjerodajnica Knezu Albertu II. od Monaka i time službeno preuzeo dužnost prvog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske pri Kneževini Monako sa sjedištem u Francuskoj Republici

Veleposlanik Galić je zahvalio Knezu Albertu II. na kontinuiranoj potpori koju Kneževina Monako pruža Republici Hrvatskoj od njenog osamostaljenja, osobito na humanitarnom planu te je ponovio odlučnost Republike Hrvatske za razvijanjem konkretne suradnje putem bilateralnih projekata i multilateralnih aktivnosti na Mediteranu.

Knez Albert II. je iskazao želju za daljnjim unapređenjem odnosa s Republikom Hrvatskom, posebice u okviru projekata koji se odnose na zaštitu okoliša, razminiranje, suradnju u turizmu, kulturi i športu. Također je izrazio i želju za jačanjem sveukupne suradnje između sredozemnih država.

Veleposlanik Galić ovom je prilikom prenio pozdrave predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera i poziv Knezu Albertu da posjeti Hrvatsku tijekom sljedeće godine što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Savjetnik za vanjske odnose Vlade i ministar vanjskih poslova Kneževine Monako, Jean Pastorelli priredio je u čast veleposlanika Galića svečani ručak, gdje se razgovaralo o modalitetima unapređenja suradnje dviju država nakon što je službenim akreditiranjem hrvatskog veleposlanika podignuta razina međusobnih odnosa. Na susretima je bio nazočan i počasni konzul Republike Hrvatske u Monaku Jean Kerwat.



Priopćenja