Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović je održala bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Vukom Jeremićem

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović je na marginama 15. zasjedanja Ministarskog vijeća Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Madridu u petak, 30. studenog 2007. godine, održala bilateralni sastanak s ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Vukom Jeremićem

U razgovoru je potvrđen interes za daljnjim razvijanjem bilateralnih odnosa te je obostrano iznijeto kako su odnosi dvije zemlje od posebne važnosti za stabilnost regije u ovom trenutku koji dvije strane, s obzirom na pregovore o statusu Kosova, ocjenjuju iznimno osjetljivim.

Ministar Jeremić je iznio poznate stavove Beograda o trenutnom stanju pregovora o statusu Kosova i procjene Vlade Republike Srbije o utjecaju daljnjeg razvoja kosovskog pitanja na stabilnost u regiji.

Ministrica Grabar-Kitarović kazala je kako Republika Hrvatska prepoznaje iznimnu političku osjetljivost ovog pitanja te je prenijela interes Republike Hrvatske da aktualni pregovarački proces pod vodstvom Trojke dovede do odgovarajućeg rješenja. Interes je Republike Hrvatske, ali i svih zemalja u regiji, da se nastave procesi učvršćivanja mira i stabilizacije kao i suradnja svih zemalja na jugoistoku Europe, kazala je ministrica Grabar-Kitarović.

Ministri su također poseban dio razgovora posvetili temama iz djelokruga OESS-a sagledavši i njegovu ulogu u jugoistočnoj Europi.



Priopćenja