Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Provedbeni ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske u svezi pretpristupne pomoći Hrvatskoj za razdoblje od 2008. do 2010. godine, potpisan je u ponedjeljak, 12. studenog 2007. godine

Provedbeni ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske u svezi pretpristupne pomoći Hrvatskoj za razdoblje od 2008. do 2010. godine, potpisan je u ponedjeljak, 12. studenog 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija

Provedbeni ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kraljevine Danske u svezi pretpristupne pomoći Hrvatskoj međunarodni je akt koji se sklapa nastavno na nedavno potpisani Ugovor o općim uvjetima za provedbu danske bilateralne pomoći Hrvatskoj. Provedbenim ugovorom uspostavlja se institucionalni okvir za nastavak programa danske pretpristupne pomoći Hrvatskoj Izgradnja kapaciteta u javnom sektoru, za razdoblje od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja 2010. godine, a za čiju provedbu je Kraljevina Danska osigurala financijska sredstva u iznosu 12 milijuna danskih kruna, odnosno oko 11,8 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje mr. Željko Kuprešak, a u ime Vlade Kraljevine Danske, veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Berno Kjeldsen.

Državni tajnik Kuprešak izrazio je zahvalnost danskoj strani na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći, izuzetno važnoj i u pretpristupnom periodu kada Republika Hrvatska kontinuirano radi na usvajanju europskih standarda, izgradnji kapaciteta i provedbi reforme javne uprave.



Priopćenja