Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica ministrice Andrea Gustović Ercegovac sudjelovala je na ministarskoj konferenciji EU Africa-Middle East Energy u Sharm el Sheiku, Arapska Republika Egipat

Pomoćnica ministrice u Upravi za međunarodnu gospodarsku suradnju Andrea Gustović Ercegovac sudjelovala je u četvrtak, 1. studenog 2007. godine, na ministarskoj konferenciji EU Africa-Middle East Energy u Sharm el Sheiku, Arapska Republika Egipat

Na konferenciji se raspravljalo o pouzdanoj i održivoj opskrbi energijom, potencijalima alternativnih oblika energije te daljnjim mogućnostima postojećih regionalnih i bilateralnih energetskih inicijativa a radi razvijanja regionalne suradnje u području energetske sigurnosti između Europske unije, Srednjeg Istoka i Afrike.

Pomoćnica ministrice Gustović Ercegovac na konferenciji je sudjelovala u ime ministrice vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinde Grabar-Kitarović i na poziv povjerenice Europske komisije za vanjske odnose Benite Ferrero-Waldner i ministra vanjskih poslova Arapske Republike Egipat Ahmeda Alija Aboul Gheita. Ispred Europske komisije, ministarskoj konferenciji nazočio je povjerenik Europske komisije za energetiku Andris Piebalgs, drugi visoki predstavnici Europske unije te dužnosnici iz više europskih i afričkih zemalja.

Tijekom boravka u Arapskoj Republici Egipat, pomoćnica ministrice Gustović Ercegovac sastala se s pomoćnikom ministra za ekonomske odnose i međunarodnu suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova Arapske Republike Egipat El-Sayedom Razmi Ezz el-Dein Ramzijem te je održala niz sastanaka s predstavnicima egipatskih državnih tijela iz područja gospodarstva.



Priopćenja