Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović nazočila je predstavljanju

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je predstavljanju "Informativne brošure za Hrvate izvan domovine", u utorak, 30. listopada 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija

Uz ministricu Grabar-Kitarović, u promociji publikacije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija također je sudjelovala pomoćnica ministrice u Upravi za hrvatske manjine, iseljeništvo i useljeništvo Mirjana Bohanec-Vidović te pomoćnik ministra za inspekcijsko-upravne poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić, pomoćnik ministra za međunarodne gospodarske odnose u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Igor Lučić i brojni predstavnici državnih institucija Republike Hrvatske.

„Informativna brošura za Hrvate izvan domovine“ je publikacija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija namijenjena pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te sadrži relevantne podatke o područjima vezanima za njihov dolazak ili trajniji povratak u domovinu. Brošura također daje pregled različitih odgovora na najčešća postavljena pitanja, a sadrži i pregled elektronskih linkova za svako od jedanaest tematski specificiranih područja. Dostupna je i na internetskim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, www.mvpei.hr .

U izradi "Informativne brošure za Hrvate izvan domovine", pored Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, sudjelovala su brojna tijela državne uprave Republike Hrvatske.



Priopćenja