Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik za politička pitanja i imenovani Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević sudjelovao je u radu ministarske konferencije o razvoju informacijskog društva u jugoistočnoj Europi

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i imenovani Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević sudjelovao je u radu ministarske konferencije o razvoju informacijskog društva u jugoistočnoj Europi, u ponedjeljak, 29. listopada 2007. godine, u Sarajevu, Bosni i Hercegovini

Ministarska konferencija je organizirana s ciljem usvajanja novog regionalnog akcijskog plana za razvoj informacijskog društva u jugoistočnoj Europi za predstojeće razdoblje 2007.-2012. godine, razmjene iskustava te općenito promoviranja važnosti spomenutog sektora.

Državni tajnik za politička pitanja i Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Biščević na ministarskoj je konferenciji podržao napore vlada zemalja jugoistočne Europe u jačanju informacijskog društva i e-projekata u svrhu razvijanja modela gospodarstva znanja kao najbržeg načina da se prevlada razvojni jaz u društvu.

Domaćini konferencije bili su Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, a su-organizatori Delegacija Europske komisije u Bosni i Hercegovini, Razvojni program Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine i Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu.



Priopćenja