Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik i imenovani Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević sudjelovao je na 17. sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije za crnomorsku gospodarsku suradnju (BSEC)

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i imenovani Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Hido Biščević sudjelovao je na 17. sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije za crnomorsku gospodarsku suradnju (BSEC) koji je održan u četvrtak, 25. listopada 2007. godine, u Ankari, Republici Turskoj

Na sastanku je posebno bilo riječi o suradnji u energetskoj opskrbi i infrastrukturi u crnomorskoj regiji te povezivanju s ostalim europskim regijama. Državni tajnik za politička pitanja i Glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Biščević prenio je hrvatska stajališta o situaciji u jugoistočnoj Europi te izvijestio sudionike sastanka o dinamici uspostave Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) i njegova Tajništva u Sarajevu koje će započeti s radom početkom 2008. godine. Također, izvijestio je o prioritetima rada RCC-a među kojima će suradnja u energetskim i infrastrukturnim pitanjima zauzimati istaknuto mjesto.

Tijekom sastanka Biščević se susreo s predsjednikom Republike Turske Abdulahom Gülom i ministrom vanjskih poslova Ali Babacanom.



Priopćenja