Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović primila je grupu novinara iz država članica Europske unije

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak, 23. listopada 2007. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija grupu novinara iz država članica Europske unije

U razgovoru s novinarima specijaliziranim za pitanja Europske unije, ministrica Grabar Kitarović izvijestila je o aktualnom tijeku pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji, pruživši uvid u pojedinosti tog procesa. Posebno se osvrnula na reforme koje Hrvatska poduzima u cilju postizanja potpune spremnosti za članstvo, s naglaskom na reformu pravosuđa, restrukturiranje pojedinih gospodarskih grana i usklađivanje zakonodavstva.

Odgovarajući na novinarska pitanja kojima je iskazano dodatno zanimanje za hrvatske stavove, osobito u svjetlu činjenice izbora Republike Hrvatske za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a, ministrica Grabar-Kitarović također je predstavila stajališta Republike Hrvatske u pogledu stanja u području jugoistočne Europe te oko bilateralnih odnosa sa susjednim državama,.

Skupina od petnaest novinara iz država članica Europske unije boravi u trodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj u organizaciji Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj.


Priopćenja