Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Jakša Muljačić predao je izvornike vjerodajnica Knezu Aloisu od Liechtensteina

Veleposlanik Republike Hrvatske Jakša Muljačić predao je u četvrtak, 18. listopada 2007. godine, u Vaduzu, Kneževina Liechtenstein, izvornike vjerodajnica Knezu Aloisu od Liechtensteina čime je službeno preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Kneževini Liechtenstein sa sjedištem u Bernu

U razgovoru prilikom predaje vjerodajnica razmijenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima i aktualnim međunarodnim pitanjima, pri čemu je Knez Alois čestitao Hrvatskoj na članstvu u Vijeću sigurnosti UN-a i ponovio tradicionalnu podršku ostvarenju hrvatskih vanjskopolitičkih prioriteta.

Nastupu veleposlanika Muljačića kod Kneza prethodio je sastanak s ministricom vanjskih poslova Kneževine Liechtenstein Ritom Kieber-Beck kojom prilikom su predstavljena vanjskopolitička stajališta Republike Hrvatske te je uzajamno iskazan interes za daljnjim jačanjem suradnje dviju zemalja na svim područjima. Ministrica Kieber-Beck opetovano je izrazila stajalište Kneževine Liechtenstein da je Hrvatska oduvijek dio europskog kruga i potvrdila podršku članstvu u euroatlantskim integracijama, tom je prilikom izrazila i srdačne čestitke Hrvatskoj na izboru za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti.



Priopćenja