Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u službeni posjet ministra vanjskih poslova Republike Azerbajdžan, Elmara Mammadyarova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr.sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u srijedu, 5. rujna 2007. godine, u službeni posjet ministra vanjskih poslova Republike Azerbajdžan, Elmara Mammadyarova

Ministrica Grabar-Kitarović i ministar Mammadyarov su ocijenili kako su Republika Hrvatska i Republika Azerbajdžan unatoč zemljopisnoj udaljenosti razvile vrlo dobre odnose na bilateralnom i multilateralnom planu, bez otvorenih pitanja.

Ministri su razmijenili stajališta o daljnjoj bilateralnoj suradnji dviju zemalja, suradnji u okviru multilateralnih organizacija te o stanju u Jugoistočnoj Europi. Također su izrazili želju za daljnjim produbljivanjem odnosa i u tom smislu najavili intenziviranje komunikacije i suradnje dviju zemalja te službene posjete na visokoj državničkoj razini.

Ministar Mammadyarov ovom je prilikom najavio i otvaranje Veleposlanstva Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, što će dodatno ojačati bilateralnu suradnju dviju zemalja.

Obostrano je istaknuta želja za jačanjem gospodarske suradnje, posebice na području energetike, nafte i plina, te u izgradnji infrastrukture. Mogućnost dobre suradnje postoji i na području kulture te turizma, zaključili su ministri.



Priopćenja