Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Hido Biščević primio je izaslanstvo Ministarstva obrane Rumunjske predvođeno ministrom Teodorom Meleşcanuom

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je u utorak, 24. srpnja 2007. godine, izaslanstvo Ministarstva obrane Rumunjske predvođeno ministrom Teodorom Meleşcanuom, u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj

Obostrano je izraženo zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Rumunjske, te uspješnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu. Državni tajnik Biščević zahvalio na snažnoj potpori koju Rumunjska pruža Republici Hrvatskoj na njezinom putu ka članstvu u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu (NATO-u). Također je upoznao rumunjsku stranu s tijekom procesa približavanja Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama, osobito ističući reforme koje Hrvatska provodi i dosad postignuti napredak. Pritom je naglasio kako Republika Hrvatska pozdravlja najave NATO Summita u Rigi i očekuje da će na sljedećem Summitu NATO-a u Bukureštu dobiti pozivnicu za punopravno članstvo u Savezu.

Ministar Meleşcanu istaknuo je da je podrška Rumunjske članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu neupitna, te da će se Rumunjska sa svoje strane, i kao domaćin slijedećeg NATO Summita, zalagati da se očekivanja Republike Hrvatske u pogledu članstva u NATO-u ostvare.

U razgovoru su razmijenjena stajališta u pogledu aktualne političke i sigurnosne situacije u jugoistočnoj Europi, osobito u svjetlu najnovijih događanja u postupku rješavanju pitanja statusa Kosova.



Priopćenja