Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Pejčinović Burić sudjelovala je u prezentaciji rezultata istraživačkog projekta

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u prezentaciji rezultata istraživačkog projekta pod nazivom „Procjena očekivanih koristi i troškova pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji“, u ponedjeljak, 16. srpnja 2007. godine, na Ekonomskom institutu u Zagrebu

Državna tajnica Pejčinović Burić istaknula je kako je osnovni cilj istraživačkog projekta „Procjena očekivanih koristi i troškova pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji“ bio identificirati i kvantitativno ocijeniti očekivane ekonomske učinke pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Ovaj projekt značajan je i s aspekta pomoći pregovaračkim timovima za pripremu analitičke podloge u tijeku pregovaračkog procesa, kazala je državna tajnica Pejčinović Burić, te dodala kako je Vlada Republike Hrvatske, kao inicijator projekta, povjerila Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija zadaću koordiniranja izrade studije. Izrada studije povjerena je Ekonomskom institutu iz Zagreba koji je u radne skupine po pojedinim područjima uključio niz institucija i znanstvenika iz Republike Hrvatske.

Projekt „Procjena očekivanih koristi i troškova pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji“ predstavila je ravnateljica Ekonomskog instituta iz Zagreba Sandra Švaljek. Prezentaciji su nazočili predstavnici relevantnih institucija u Republici Hrvatskoj te predstavnici tijela državne uprave.



Priopćenja