Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je IV. Seminar za gospodarske savjetnike pri veleposlanstvima Republike Hrvatske

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je u petak, 13. srpnja 2007. godine, IV. Seminar za gospodarske savjetnike pri veleposlanstvima Republike Hrvatske

IV. Seminar za gospodarske savjetnike, novi ciklus dodatnog usavršavanja, ima za svrhu upoznati gospodarske savjetnike s aktualnim programima i projektima iz područja promicanja izvoza i ulaganja i prenijeti im praktične smjernice za provedbu tih programa, kazala je ministrica Grabar-Kitarović u uvodnoj riječi prilikom otvorenja seminara. Dodala je kako je jedan od temeljnih ciljeva seminara potaknuti otvoreni dijalog i razmjenu mišljenja i iskustava a što će ujedno rezultirati kreiranjem platforme za još dinamičniji i kvalitetniji razvoj sustava gospodarske diplomacije.

Sudionicima seminara, gospodarskim savjetnicima pri veleposlanstvima Republike Hrvatske u Republici Albaniji, Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici, Bosni i Hercegovini, Republici Crnoj Gori, Republici Makedoniji, Republici Srbiji, Rumunjskoj, Republici Turskoj, Ukrajini, Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji, Arapskoj Republici Egiptu i Ruskoj Federaciji, kao tržištima povećanog poslovnog interesa hrvatskih izvoznika, predstavljene su tri tematske cjeline iz područja potpore hrvatskim izvoznicima i privlačenja inozemnih ulaganja. Riječ je o internetskoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija „Hrvatska gospodarska diplomacija“, Hrvatskoj izvoznoj ofenzivi te novim projektima Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Uvodnim izlaganjima obratili su se i savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za gospodarstvo mr. sc. Dubravko Radošević, državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje mr. sc. Željko Kuprešak i pomoćnica ministrice za međunarodnu gospodarsku suradnju mr. sc. Andrea Gustović-Ercegovac.



Priopćenja