Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U organizaciji Ministarstva i Zaklade Konrad Adenauer održava se međunarodna konferencija

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Zaklade Konrad Adenauer, u Krku, u petak, 15. lipnja i subotu, 16. lipnja 2007. godine, održava se međunarodna konferencija pod nazivom „Učimo o Europskoj uniji – viša razina obrazovanja o europskim integracijama“

Međunarodnu konferenciju pod nazivom „Učimo o Europskoj uniji - Viša razina obrazovanja o europskim integracijama“ (Learning Europe – Advanced Training in EU Matters) otvorila je pomoćnica ministrice u Upravi za Međunarodnu gospodarsku suradnju Andrea Gustović-Ercegovac. Konferencija će se fokusirati na obrazovanje o europskim integracijama na regionalnoj i trans-europskoj razini, koordiniranje politika Europske unije na nacionalnoj razini, obrazovanje viših državnih službenika i dužnosnika i analizu sektorskih potreba u obrazovanju iz područja europskih integracija, te na važnost istraživanja javnog mnijenja u cilju osmišljavanja komunikacijskih strategija za informiranje javnosti o Europskoj uniji.

Ovogodišnja konferencija nastavlja se na prethodne „Učimo o Europskoj uniji“ (Learning Europe) konferencije posvećene obrazovanju i usavršavanju državnih službenika iz područja europskih integracija, održane 2003. godine u Rovinju, 2004. godine u Dubrovniku, 2005. godine u Varaždinu i 2006. godine na Brijunima.



Priopćenja