Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić sastala se s državnim podtajnikom za pitanja Europske unije u MVP-u Republike Latvije, Normundsom Popensom

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić sastala se u srijedu, 13. lipnja 2007. godine, s državnim podtajnikom za pitanja Europske unije u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Latvije, Normundsom Popensom

Državna tajnica Pejčinović Burić izvijestila je državnog podtajnika Popensa o tijeku pregovaračkog procesa Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te o hrvatskim očekivanjima u narednom razdoblju. Izrazila je zahvalnost na podršci u pogledu pristupanja u punopravno članstvo u Europskoj uniji koju Republika Latvija pruža Republici Hrvatskoj.

Državna tajnica Pejčinović Burić također se osvrnula na aktivnosti koje Republika Hrvatska poduzima vezane za stupanje u članstvo Sjevernoatlantskog saveza, te iskazala nadu u daljnju aktivnu podršku Republike Latvije pripremama Republike Hrvatske za članstvo. Razmijenjena su i mišljenja o aktualnim europskim pitanjima i politikama, s posebnim naglaskom na donošenje novog europskog ugovora. Vezano uz proširenje Europske unije, državni podtajnik Popens osvrnuo se na trenutne rasprave o budućnosti Unije, te iznio uvjerenje da se one neće odraziti na pristupanje Republike Hrvatske.

Državni podtajnik Popens istaknuo je vrlo dobre bilateralne odnose, te aktivnu podršku Republike Latvije hrvatskom članstvu u euroatlantskim integracijama.



Priopćenja