Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Grabar-Kitarović otvorila je u MVPEI-u izložbu

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je u ponedjeljak, 11. lipnja 2007. godine u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija, izložbu ključnih dokumenata vezanih uz uspostavu diplomatskih odnosa i vanjskopolitičke odnose Republike Hrvatske, te uručila polaznicima potvrde o završenom Jednogodišnjem stručnom diplomatskom studiju i Dvomjesečnom diplomatskom tečaju, u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija

Jednogodišnji stručni diplomatski studij završilo je 33 polaznika, a Dvomjesečni diplomatski tečaj 23 polaznika. Ministrica Grabar-Kitarović uručila im je potvrde te se u prigodnom govoru osvrnula na važnost cjeloživotnog obrazovanja i programe usavršavanja koji su postali ustaljena praksa Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Polaznicima Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija i Dvomjesečnog diplomatskog tečaja ministrica je čestitala i poželjela uspjeh u budućem radu.

Prigodom Dana hrvatske diplomacije, 7. lipnja, i obilježavanja 15. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, ministrica Grabar-Kitarović otvorila je izložbu koja uz prezentaciju Godišnjaka Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, publikacija Diplomatske akademije, informativnih publikacija o Europskoj uniji, Sjevernoatlantskom savezu i Ujedinjenim narodima, sadrži i ključne dokumente vezane za uspostavu diplomatskih odnosa i vanjskopolitičke odnose Republike Hrvatske.

Izložba je otvorena za javnost i može se pogledati u okviru Otvorenih dana Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija od utorka, 12. lipnja, do subote, 16. lipnja 2007. godine u periodu od 9.00 do 17.00 sati.



Priopćenja