Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je opunomoćenog predstavnika Predsjednika Ruske Federacije za Centralni federalni moskovski okrug Georgija Poltavčenka

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u petak, 1. lipnja 2007. godine, opunomoćenog predstavnika Predsjednika Ruske Federacije za Centralni federalni moskovski okrug Georgija Poltavčenka

Naglasak je u razgovoru stavljen na bilateralne odnose i suradnju u pojedinim područjima. Dio razgovora odnosio se i na sveukupne odnose između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, kojom prilikom su sugovornici iskazali zadovoljstvo postignutom razinom trenutnih bilateralnih odnosa, pri čemu su obje strane izrazile želju za intenziviranjem razmjene posjeta na najvišim razinama.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo razvojem i ostvarenim odnosima između Republike Hrvatske i Centralnog federalnog okruga, pri čemu su se dužnosnici složili kako postoje realne pretpostavke za daljnje intenziviranje odnosa. Razmijenili su pritom mišljenja o konkretnoj gospodarskoj suradnji između Republike Hrvatske i Centralnog federalnog moskovskog okruga te su u svjetlu obostrano iskazane želje za razvijanjem dobrih gospodarskih odnosa, razmatrali mogućnosti i područja jačanja suradnje. Osobito su obostrano istaknuti potencijali suradnje u području turizma, energetike i transporta, te je hrvatska strana napomenula svoju otvorenost stranim ulaganjima.

Dužnosnici su razmotrili i odjeke službenog posjeta ministrice Grabar-Kitarović Ruskoj Federaciji u studenom prošle godine na razvoj i produbljenje gospodarske suradnje te na konkretiziranje odnosa među gospodarskim subjektima obje strane.



Priopćenja