Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Hido Biščević primio je državnog ministra za vanjske poslove Islamske Republike Pakistan Makhduma Khusra Bakhtyara

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je u petak, 1. lipnja 2007. godine, državnog ministra za vanjske poslove Islamske Republike Pakistan Makhduma Khusra Bakhtyara koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj

Državni tajnik Biščević i državni ministar Bakhtyar potvrdili su dobre odnose bez otvorenih pitanja između Republike Hrvatske i Islamske Republike Pakistan, navodeći kako postoji prostor za stvaranje pravnih okvira za buduću suradnju, napose gospodarsku.

Državni ministar Bakhtyar izvijestio je o stanju u susjednim zemljama i tom dijelu regije. Državni tajnik Biščević istaknuo je doprinos Republike Hrvatske u međunarodnoj mirovnoj misiji pod okriljem Ujedinjenih naroda na području Kašmira koju predvodi hrvatski general Dragutin Repinc. U kontekstu razgovora o multilateralnoj suradnji, iskazao je zadovoljstvo dostignutom razinom. Obje su se strane složile da ključ stabilnosti i prosperiteta regije ovisi o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

Državni tajnik Biščević, govoreći o trenutnoj regionalnoj situaciji, kazao je kako je Republika Hrvatska snažno pridonosi stabilnosti regije. U tom smislu, izvijestio je državnog ministra Bakhtyara o aktualnom tijeku procesa koji predstavljaju vanjskopolitičke prioritete Republike Hrvatske - pristupanja u punopravno članstvo u Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu (NATO-u), te dodao kako je Hrvatska vrlo brzo postala od zemlje primateljice davateljica pomoći zemljama kojima je to potrebno.

Državni tajnik Biščević i državni ministar Bakhtyar potpisali su Memorandum o razumijevanju o bilateralnim konzultacijama između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Pakistan. Memorandumom su se dvije strane obvezale na jednogodišnje bilateralne konzultacije između predstavnika Ministarstava.



Priopćenja