Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Marija Pejcinovic Buric primila je izaslanstvo Odbora za poslove Europske unije Državnog zbora Republike Slovenije

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejcinovic Buric primila je u srijedu, 23. svibnja 2007. godine, izaslanstvo Odbora za poslove Europske unije Državnog zbora Republike Slovenije, kojeg je predvodio njegov predsjednik Anton Kokalj

U razgovoru je državna tajnica Pejcinovic Buric izrazila zahvalu na potpori Republike Slovenije hrvatskom putu za punopravno clanstvo u Europskoj uniji i NATO-u te predstavila trenutno stanje u pristupnim pregovorima izmedu Republike Hrvatske i Europske unije kao i hrvatska ocekivanja tijekom slijedeceg razdoblja.

Razmijenjena su mišljenja o aktualnim europskim i bilateralnim pitanjima, a predsjednik Odbora za poslove Europske unije Kokalj predstavio je pripreme Republike Slovenije za predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2008. godine te naglasio da ce daljnje proširenje Europske unije biti jedan od prioriteta slovenskog predsjedanja.

Obostrano je zakljuceno da je zajednicki interes da otvorena bilateralna pitanja izmedu dviju država ne trebaju opterecivati tijek pristupnih pregovora i dinamiku hrvatskog približavanja punopravnom clanstvu Europske unije.



Priopćenja