Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Voditelj hrvatskog izaslanstva Pjer Šimunovic sudjelovao je na sastanku ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (SEI)

Voditelj hrvatskog izaslanstva, pomocnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija u Upravi za medunarodne organizacije i sigurnost Pjer Šimunovic sudjelovao je u petak, 18. svibnja 2007. godine, na sastanku ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative (SEI), u Sofiji, Republici Bugarskoj

Sastanak ministara vanjskih poslova Srednjoeuropske inicijative u Sofiji odvijao se pod predsjedanjem Republike Bugarske. Ministri su raspravljali o poticanju multilateralnog pristupa suradnji koji se potvrduje zajednickim politickim i gospodarskim akcijama, a posebno je istaknuto kako institucionalizacija odnosa s Europskom unijom ima veliku važnost za jacanje uloge SEI-a.

Srednjoeuropska inicijativa (SEI) je medudržavna regionalna asocijacija koja ima trodimenzionalni karakter suradnje: politicki, parlamentarni i gospodarski. Okuplja osamnaest zemalja clanica, a Republika Hrvatska punopravna je clanica SEI-a od 1992. godine. Prakticne aktivnosti zemalja clanica SEI-a ostvaruju se provedbom konkretnih projekata u okviru 17 djelatnih skupina. Republika Hrvatska predsjeda Radnom skupinom za turizam, a supredsjeda Radnom skupinom za okoliš i Radnom skupinom za malo i srednje poduzetništvo.



Priopćenja