Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. Željko Kuprešak otvorio je u Dubrovniku medunarodnu konferenciju pod nazivom „CEI Dubrovnik Diplomatic Forum, Lifelong Learning and Diplomacy

Državni tajnik za ustroj, razvoj i upravljanje mr. Željko Kuprešak otvorio je, u ponedjeljak, 14. svibnja 2007. godine, u Dubrovniku, medunarodnu konferenciju pod nazivom „CEI Dubrovnik Diplomatic Forum, Lifelong Learning and Diplomacy“

Medunarodnu konferenciju The CEI Dubrovnik Diplomatic Forum, „Lifefong Learning and Diplomacy“ organizira Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u suradnji sa Srednjoeuropskom inicijativom (CEI).

Uz uvodno obracanje državnog tajnika Kuprešaka, svoja izlaganja dali su i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Crnoj Gori dr. Petar Turcinovic, veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj dr. Svjetlan Berkovic, te generalni direktor Srednjoeuropske inicijative dr. Harald Kreid. Na konferenciji sudjeluju diplomati i predstavnici ministarstava vanjskih poslova i drugih državnih institucija, kao i sudionici iz zemalja clanica Srednjoeuropske inicijative.

U okviru ove cetverodnevne konferencije raspravlja se o važnosti modernih trendova u diplomaciji, tekucim promjenama u programima diplomatskog obrazovanja i usavršavanja u ministarstvima vanjskih poslova, te o važnosti e-learninga u diplomaciji. Predavaci, koji dolaze iz Hrvatske i inozemstva, su istaknuti diplomati, dužnosnici i strucnjaci s podrucja strucnog i profesionalnog razvoja diplomata i državnih službenika.



Priopćenja