Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik RH u Republici Francuskoj Mirko Galić predao je izvornike vjerodajnica predsjedniku Francuske Republike Jacquesu Chiracu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Francuskoj Mirko Galić predao je u četvrtak, 19. travnja 2007. godine, u Elizejskoj palači izvornike vjerodajnica predsjedniku Francuske Republike Jacquesu Chiracu i time službeno preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Hrvatske u Francuskoj Republici

Veleposlanik Galić prenio je pozdrave predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. Ive Sanadera te je obostrano izraženo zadovoljstvo ukupnim odnosima između dvije zemlje.

Predsjednik Chirac ponovio je potporu Francuske Republike naporima Republike Hrvatske za pristupanje u Europsku uniju i NATO te je podsjetio na važnost Zagrebačkog sastanka na vrhu u studenome 2000. godine koji je otvorio europsku perspektivu za države jugoistoka Europe.

Predsjednik Chirac zanimao se za reformske procese u Hrvatskoj, stanje u regiji jugoistočne Europe te za odnose Republike Hrvatske sa susjednim državama. Izraženo je zadovoljstvo povećanim brojem dolazaka francuskih turista u Hrvatsku kao i gospodarskom razmjenom, a posebno značajnim ulaganjima francuskih tvrtki.



Priopćenja