Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija primila je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za obrambenu politiku i planiranje Johna Colstona

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija primila je u utorak, 20. ožujka 2007. godine, pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za obrambenu politiku i planiranje Johna Colstona, koji predvodi izaslanstvo za procjenu provedbe Akcijskog plana za članstvo (PARP/MAP Assessment)

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je pomoćnika glavnog tajnika NATO-a Colstona o aktivnostima koje Republika Hrvatska provodi u području informiranja građana o članstvu u NATO-u, te o povećanoj razini potpore hrvatske javnosti prema članstvu u tom Savezu. Pomoćnik glavnog tajnika Colston izrazio je zadovoljstvo napretkom koji je Republika Hrvatska postigla u pripremama za članstvo u NATO-u.

Sugovornici su također razgovarali o sudjelovanju hrvatskih kontingenata u mirovnim misijama u svijetu. Temeljem izraženog interesa pomoćnika glavnog tajnika NATO-a Colstona, ministrica Grabar-Kitarović ukratko je prikazala i aktualno stanje u području provođenja reformi, posebice u sferi pravosuđa, te izvijestila o aktivnostima Republike Hrvatske na području regije. Zahvalila je pomoćniku Colstonu na iskazanoj potpori naporima koje Republika Hrvatska poduzima u cilju pridruživanja Sjevernoatlantskom savezu.

Cilj ovog posjeta je ocjena stanja i napretka Hrvatske unutar petog ciklusa Akcijskog plana za članstvo (Membership Action Plan - MAP) u razdoblju 2006. / 2007. godine.

Izaslanstvo za procjenu provedbe Akcijskog plana za članstvo tijekom posjeta održalo je sastanke s predstavnicima relevantnih nadležnih tijela u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja