Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Pejčinović Burić boravila je u Berlinu u posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić boravila je 13. i 14. ožujka 2007. godine u Berlinu u posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj

Državna tajnica Pejčinović Burić sastala se u utorak, 13. ožujka 2007. godine, s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Reinhardom Silberbergom. Naglasak je u razgovoru stavljen na aktualno stanje tijeka pristupnih pregovora za punopravno članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji, o čemu je državna tajnica Pejčinović Burić iscrpno izvijestila sugovornika.

Državna tajnica Pejčinović Burić izrazila je zanimanje o pripremama njemačkog Predsjedništva EU za objavljivanje Berlinske deklaracije na 50. obljetnicu potpisivanja Rimskog ugovora. Državni tajnik Silberberg, koji je jedan od koordinatora pripreme ovog dokumenta, rekao je kako je Berlinska deklaracija svojevrsna najava početka rješavanja institucionalnih pitanja u Europskoj uniji.

Državna tajnica Pejčinović Burić zahvalila je na potpori koji Savezna Republika Njemačka pruža Hrvatskoj u procesu pristupanja euroatlantskim integracijama, te na bilateralnoj pomoći. Izrazila je zadovoljstvo razinom odnosa, u kojima nema otvorenih pitanja, te intenzitetom suradnje između dvije zemlje.

Državna tajnica je tijekom posjeta Berlinu u srijedu, 14. ožujka 2007. godine, održala i izlaganje u Delegaciji Europske komisije u Berlinu na temu „Hrvatska na putu u EU“ u okviru događanja pod naslovom „Orlandovim tragovima – Različiti aspekti hrvatskoga puta u EU“.



Priopćenja