Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj Ilpa Manninena

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak, 1. ožujka 2007. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Republike Finske u Republici Hrvatskoj Ilpa Manninena

U razgovoru je obostrano vrlo dobrom ocijenjena bilateralna suradnja između Republike Hrvatske i Republike Finske te je konstatirano kako u odnosima dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Ministrica Grabar-Kitarović zahvalila je veleposlaniku Manninenu na njegovom osobnom angažmanu tijekom mandata u Republici Hrvatskoj i na cjelokupnoj potpori Republike Finske u procesu pristupanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Veleposlanik Manninen izrazio je uvjerenje kako će Republika Hrvatska uskoro postati dvadeset i osma članica Europske unije te zadovoljstvo da Republika Finska može i ima prilike pridonijeti hrvatskom napretku u procesu pristupanja u punopravno članstvo.



Priopćenja