Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Hido Biščević primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Crne Gore Branka Lukovca

Državni tajnik za politička pitanja Hido Biščević primio je danas, 20. veljače 2007. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Crne Gore Branka Lukovca

Veleposlanik Lukovac istaknuo je da Republika Crna Gora želi s Republikom Hrvatskom izgraditi uspješne dobrosusjedske odnose koji bi mogli poslužiti kao primjer suradnje u regiji. Također, smatra da su dosadašnji odnosi dviju država već dokazali obostrano visoko povjerenje.

Tijekom razgovora bilo je riječi o temama predstojećih konzultacija između Republike Hrvatske i Republike Crne Gore koje će se održati 27. veljače 2007. godine u Zagrebu na razini državnih tajnika ministarstava vanjskih poslova.

Državni tajnik Biščević upoznao je veleposlanika Lukovca s posljednjim aktivnostima koje Republika Hrvatska provodi na svom putu k euroatlantskim integracijama kao i aktivnostima hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Također, razgovarali su o otmici dvojice hrvatskih i jednog crnogorskog državljanina u Saveznoj Republici Nigeriji pri čemu je veleposlanik istaknuo interes Republike Crne Gore da se Republika Hrvatska u okviru svojih napora za pomoć hrvatskim državljanima zauzme i za pomoć crnogorskom državljaninu.



Priopćenja