Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Marija Pejčinović Burić održala je predavanje na temu

Državna tajnica za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija mr. sc. Marija Pejčinović Burić održala je u ponedjeljak, 19. veljače 2007. godine, predavanje na temu "Hrvatska na putu u Europsku uniju – proces pregovora" polaznicima X. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija

Državna tajnica Pejčinović Burić u svome je predavanju pružila prikaz kronologije odnosa između Republike Hrvatske i Europske unije, te govorila o uspostavi ugovornih odnosa i procesu pregovora za punopravno članstvo u Europskoj uniji. U izlaganju je državna tajnica Pejčinović Burić upoznala polaznike studija sa strukturom Republike Hrvatske za vođenje pristupnih pregovora s Europskom unijom te pojasnila pojedinosti oko procesa pregovora za punopravno članstvo i pregovaračkim okvirom Europske unije.

Polaznici Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija tijekom programa pohađaju predavanja o hrvatskoj povijesti, političkom sustavu Republike Hrvatske, međunarodnim odnosima i međunarodnoj politici, europskim integracijama i NATO-u, diplomaciji i diplomatskim vještinama, diplomatskom protokolu, međunarodnom pravu i diplomatsko-konzularnom pravu te ostalim temama vezanim uz funkcioniranje diplomacije.



Priopćenja