Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Razmijenjene isprave o ratifikaciji Ugovora između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu

U srijedu, 20. prosinca 2006. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke u Berlinu, veleposlanica Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Vesna Cvjetković Kurelec i povjerenik za pravno i konzularno područje te pitanja migracija Savezne Republike Njemačke Andreas von Mettenheim razmijenili su isprave o ratifikaciji Ugovora između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu

U srijedu, 20. prosinca 2006. godine, u Ministarstvu vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke u Berlinu, veleposlanica Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Vesna Cvjetković Kurelec i povjerenik za pravno i konzularno područje te pitanja migracija Savezne Republike Njemačke Andreas von Mettenheim razmijenili su isprave o ratifikaciji Ugovora između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu.

Ugovor između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu potpisali su ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske mr. sc. Kolinda Grabar Kitarović i ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Frank-Walter Steinmeier, u Berlinu, dana 6. veljače 2006. godine.

Ugovor između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu pripremao se desetak godina, te je značajan za tvrtke koje neće trebati plaćati porez u obje države.

Razmjenom ratifikacijskih isprava sukladno članku 30. stavku 2., Ugovor stupa na snagu dana 20. prosinca 2006. godine, a počet će se primjenjivati dana 1. siječnja 2007. godine. Stupanjem na snagu ovog Ugovora prestao je važiti Ugovor između Savezne Republike Njemačke i Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na području poreza na dohodak i imovinu kojeg je Republika Hrvatska preuzela sukcesijom.



Priopćenja