Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na Diplomatskoj akademiji MVPEI započelo je školovanje jednog afganistanskog i dva iračka diplomata

Dana 27. studenog 2006. godine, u okviru politike razvojne pomoći Republike Hrvatske, na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija započelo je školovanje jednog afganistanskog i dva iračka diplomata. Pomoć u obrazovanju diplomata jedan je od načina na koje Vlada Republike Hrvatske želi doprinijeti u oporavku i razvoju Afganistan i Iraka

Dana 27. studenog 2006. godine, u okviru politike razvojne pomoći Republike Hrvatske, na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija započelo je školovanje jednog afganistanskog i dva iračka diplomata. Pomoć u obrazovanju diplomata jedan je od načina na koje Vlada Republike Hrvatske želi doprinijeti u oporavku i razvoju Afganistan i Iraka, teško pogođenih posljedicama sukoba i nedostatka stabilnosti.

Afganistanski i irački diplomati pohađaju jednogodišnji studij „Ekonomska diplomacija“ zajedno s dvadesetak domaćih i stranih polaznika. Sva predavanja studija su na engleskom jeziku, a drže ih renomirani predavači iz zemlje i inozemstva.



Priopćenja