Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica mr. sc. Pejčinović Burić primila je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Catharinu Mariu Trooster

Državna tajnica za europske integracije mr. sc. Marija Pejčinović Burić primila je u srijedu, 22. studenog 2006. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Catharinu Mariu Trooster

U razgovoru je obostrano istaknuto zadovoljstvo visokom razinom odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske. Državna je tajnica Pejčinović Burić tom prilikom zahvalila na pomoći koju Kraljevina Nizozemska pruža Republici Hrvatskoj putem bilateralnih programa pretpristupne pomoći.

Državna tajnica Pejčinović Burić detaljno je veleposlanici Trooster predstavila strukturu za pregovore o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te sastav i djelokrug tijela koja su time uspostavljena.

Zaključno su se sugovornice složile da je potpuno, pravodobno i primjereno informiranje javnosti o svim pogledima europskih integracija, s ciljem stvaranja temeljitog i dugoročnog razumijevanja Europske unije, procesa pristupanja i članstva u Uniji, od vitalne važnosti za uspjeh procesa.



Priopćenja